Mustafa Akış | Mustafa Akış: Türk Milleti A Sınıfı bir demokrasiyi hak ediyor
15772
post-template-default,single,single-post,postid-15772,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mustafa Akış: Türk Milleti A Sınıfı bir demokrasiyi hak ediyor

Mustafa Akış: Türk Milleti A Sınıfı bir demokrasiyi hak ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) organizasyonunda yerel medya ile buluştu.

MUSTAFA AKIŞ: TÜRK MİLLETİ A SINIFI DEMOKRASİYİ HAK EDİYOR

Yayın Organı : BYEGM
Şehir : KONYA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 24’ncü dönem Konya milletvekili Mustafa Akış, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen Yerel Medya Buluşmasında Konya, Karaman ve Aksaray’da görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi.

“Türk milleti ferasetli bir toplum, yaşadığı her türlü imkânsızlık ve müdahalelere rağmen siyasal ve manevi kodları itibariyle A sınıfı demokrasiyi hak ediyor” diyen Akış, 15 Temmuz’da Türk toplumunun silahın karşısında demokrasi sınavını dünyanın gözü önünde canlı canlı verdiğine dikkati çekti.

Darbe girişiminin yaşandığı gece toplumun kendisini yönetenlere net bir mesaj verdiğini kaydeden Akış “Toplum bize aslında şunu söyledi: Ey yöneticiler, darbenin, silahın, tankın önünde durdum. Şehitler, gaziler verdim. Bu işi çöz. Bu işe sebebiyet veren yapıların üstüne git. Hesap veren kalıcı bir demokratik anlayışı tesis et. Benim refah düzeyimi, insanca yaşamamı, engelleyen meselelerin rutin aralıklarla önüme gelmesini istemiyorum.” diye konuştu.

Akış, Türkiye’nin dünyadaki Başkanlık, Yarı-başkanlık ve Parlamenter sistem deneyimleri ile kendi tecrübesini birleştiren, uygulamada kendi tarihsel süreçlerini temel alan özgün bir kurguya ihtiyacı olduğunun altını çizdi.