Mustafa Akış | Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Heyetinin Körfez Ülkeleri Turu
15684
post-template-default,single,single-post,postid-15684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Heyetinin Körfez Ülkeleri Turu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Heyetinin Körfez Ülkeleri Turu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-16 Şubat 2017 tarihleri arasında beraberindeki heyetle, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan Körfez Ülkeleri turunu tamamladı. Bakanlardan, sivil toplum temsilcilerine, işadamlarından basın mensuplarına kadar geniş bir temsil grubunun yer aldığı heyette Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da yer aldı.

Bahreyn

Eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da aralarında olduğu bir heyetin kendisine eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn Sakhir Askeri Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı; Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Bahreyn Başbakanı Halife bin Salman Al Halife, Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halife, Bahreyn Dışişleri Bakanı Khalid bin Ahmad Al Halife ile Türkiye’nin Manama Büyükelçisi Hatun Demirer ve büyükelçilik mensupları karşıladı.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Sakhir Sarayı’na hareket etti.

Resmî ziyareti vesilesiyle Bahreyn’in başkenti Manama’da bir dizi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Başbakanı Halife bin Salman Al Halife ve Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halife’yi, Four Seasons Oteli’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca Bahreyn El-Fetih Camii ile Kuran Müzesi’ni de ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan müzede sergilenen, farklı tarihî dönemlere ait, farklı yazı çeşitleri ile yazılmış Kur’an-ı Kerim örneklerini inceledi ve eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ile de Four Seasons Oteli’nde baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yine Kral Al Halife ile birlikte aynı araçla Bahreyn Uluslararası Havalimanı’na geçti.

Havalimanından Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ile Türkiye’nin Manama Büyükelçisi Hatun Demirer ve diğer yetkililer tarafından uğurlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bahreyn Kralı Al Halife, uçağa kadar eşlik etti.

Suudi Arabistan

Riyad Kral Selman Askeri Hava Üssü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Riyad Emiri Faysal bin Bender bin Abdülaziz, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve diğer yetkililer karşıladı.

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere gittiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir dizi temaslar da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed Bin Selman Bin Abdülaziz’i kabul etti. Erdoğan, sonrasında ise Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman tarafından resmî törenle karşılandı. Yemame Sarayı’nda gerçekleşen karşılama töreninin ardından Kral Selman tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna öğle yemeği verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle yemeğinin ardından iki ülkenin heyetleri arasında yapılan görüşmeye katıldı.

Yemame Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeyle ülkedeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkeleri ziyaretinin son durağı Katar’a gitmek için Kral Selman Askeri Hava Üssü’ne geçti.

Havalimanında Riyad Emiri Faysal Bin Bender, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve diğer yetkililer tarafından uğurlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’ya hareket etti.

Katar

Katar resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere ülkenin başkenti Doha’da bir dizi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al-Sani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al-Sani’nin tören kıtasını denetlemelerinin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Katar Emiri Al-Sani tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Katar’daki temaslarının sona ermesinin ardından, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’ı kapsayan Körfez ülkeleri turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’ye döndü.

Kaynak: https://www.tccb.gov.tr