Mustafa Akış | Sarıkamış’ta Şüheda Yürüyüşü
15595
post-template-default,single,single-post,postid-15595,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sarıkamış’ta Şüheda Yürüyüşü

Sarıkamış’ta Şüheda Yürüyüşü

Enver Paşa komutasında 102 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik, ‘Türkiye Şehitleri ile Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derecede yapılan yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Türkiye’nin dört tarafından Kars’ın Sarıkamış İlçesine akın eden 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Katılımcılar dev bayrak açıp, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla sıfırın altında 6 derece olan soğukta yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanında yürüyüşlerini sonlandırdılar.