Mustafa Akış | CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANLARI “YENİ TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANLIĞI” SİSTEMİNİ ANLATTI
15584
post-template-default,single,single-post,postid-15584,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANLARI “YENİ TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANLIĞI” SİSTEMİNİ ANLATTI

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANLARI “YENİ TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANLIĞI” SİSTEMİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış, Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu’nun katılımlarıyla, İLHAM Seminerleri kapsamında Selçuklu Belediyesi ve Timav işbirliğinde  “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye”  konulu konferans gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış, Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu’nun katılımlarıyla, İLHAM Seminerleri kapsamında Selçuklu Belediyesi ve Timav işbirliğinde  “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye”  konulu konferans gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ak Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti İl ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, İl Kültür Müdürü Abdülsettar Yarar, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı  Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Türkiye’yi yeni bir sistem arayışı noktasına getiren süreci, tarihsel perspektifle özetleyen Akış, Türkiye’de mevcut hükümet sisteminin artık error verdiğini ve kendi problemlerimize kendimize özgü çözüm yolları getirmek mecburiyetinde olduğumuzu dile getirdi.

“Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye” konulu konferansın ardından katılımcılardan gelen sorular Cumhurbaşkanı Başdanışmanları tarafından cevaplandırıldı. Program, günün anısına Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarına ‘besmele’li tablonun hediye edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.